Hulde voor verpleegkundige

HILVERSUM – Ambulanceverpleegkundige Dick Plate van de  Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Gooi- en Vechtstreek is maandag door burgemeester Pieter Broertjes verwelkomd als 50.000e lid van V&VN. Henk Bakker, voorzitter V&VN is ontzettend blij met meer dan 50.000 leden: “Geweldig dat wij deze Dag van de Verpleging het 50.000e lid kunnen verwelkomen. V&VN is in slechts 7 jaar gegroeid naar een beroepsvereniging met 50.000 leden. Op naar 75.000 leden!”

Henk Bakker bood het 50.000e lid een cursus Advanced Medical Life Support (AMLS), een internationale cursus die door V&VN Ambulancezorg naar Nederland is gehaald. Ook het 50.001e lid, Bart Töpfer, ambulanceverpleegkundige van de RAV GGD Flevoland, kreeg de cursus aangeboden. De beide RAV’s bieden hun ambulancepersoneel het lidmaatschap van V&VN en gebruik van het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden aan. Dick Plate bedankte zijn werkgever hiervoor: “Met het lidmaatschap en het Kwaliteitsregister kunnen wij kwaliteit van zorg bieden.”Dick Plate en Bart Töpfer zijn ook lid geworden van V&VN Ambulancezorg.