Brandweer hoopt Crailo te behouden

CRAILO – De brandweer Gooi en Vechtstreek eist dat er dit jaar nog duidelijkheid komt over de toekomst van Crailo. Het oefenterrein zou verdwijnen omdat de provincie Noord-Holland andere plannen heeft met het gebied, maar het korps hoopt Crailo toch te behouden voor de brandweer door het een landelijk oefenterrein te maken. Dat meldt De Gooi en Eemlander.

Het voormalige defensieterrein aan de A1 is volgens brandweercommandant John van der Zwan een perfecte oefenplek voor brandweerkorpsen uit het hele land en toe aan de bijbehorende status.  Hij wil dat Crailo een vaste landelijke oefenlocatie wordt. Het is de bedoeling dat er zes tot acht van die plekken komen, verspreid over het land. De koepel van de de 25 brandweerregio’s in Nederland zou interesse hebben getoond in het terrein. Het korps wil dus dat de provincie over deze optie nadenkt

Eerder zei gedeputeerde Tjeerd Talsma dat het korps het onheil over zichzelf heeft afgeroepen. Hij bood de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek aan het terrein te kopen voor “een marktconforme prijs” en daar werd niet op ingegaan. Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum én hoofd van de Veiligheidsregio, zei dat de geboden koopprijs van 44 miljoen te hoog was.