Bomverdachte langer vast

HILVERSUM – De Rechter-commissaris van de Rechtbank midden-nederland besliste vandaag dat de 24-jarige man uit Hilversum 14 dagen langer vast moet blijven zitten op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De 24-jarige bewoner van het pand aan de Bakkerstraat in Hilversum is dinsdagavond laat in Houten aangehouden.

De politie kreeg een tip dat de man met ontplofbaar materiaal bij zich onderweg was naar een nog onbekende bestemming. Hij bleek echter niks bij zich te hebben, noch werd er in zijn auto wat gevonden. Maar in het huis in Hilversum, waar de verdachte samen met zijn broers, zussen en oma woonde, lagen wel explosieven. De politie wil niet zeggen om wat voor explosieven het gaat, volgens hardnekkige geruchten zou er zwaar vuurwerk liggen opgeslagen.

Gepest
De jongen werd zwaar gepest, zeggen zijn ouders in de Gooi- en Eemlander. Zijn collega’s van een bouwbedrijf in Kortenhoef zouden hem op het werk treiteren. Tegen de krant zeggen de ouders dat ze verwachten dat hun zoon de cel in moet, maar ze hopen dat hij professionele hulp krijgt.

De Bakkerstraat vol politie
De auto van de verdachte werd inbeslag genomen in Houten