Politie ontruimt wijk wegens explosiegevaar

HILVERSUM – Het explosiegevaar in de woning in de Bakkerstraat in Hilversum is geweken.De bewoners van 17 huizen in die straat en de daarachter gelegen Edisonstraat mogen terug naar huis. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is nog wel bezig met onderzoek in de woning aan de Bakkerstraat, waar explosieven werden gevonden. Maar dat de omwonenden weer naar huis mogen, betekent in elk geval dat het gevonden materiaal onschadelijk is gemaakt of niet meer kan ontploffen, aldus de woordvoerster.

Verdachte aangehouden
Een 24-jarige bewoner van het pand is dinsdagavond laat in Houten aangehouden. De politie kreeg een tip dat de man met ontplofbaar materiaal bij zich onderweg was naar een nog onbekende bestemming. Hij bleek echter niks bij zich te hebben noch werd in zijn auto wat gevonden. Maar in het huis in Hilversum lagen wel explosieven. De bewoners van drie buurhuizen zijn in de nacht al naar een hotel gebracht.