Overval op woning in Hilversum

HILVERSUM – Maandagmiddag rond half vier werd bij een woning aan de Van Riebeeckweg aangebeld. Toen de deur werd open gedaan kwamen drie mannen de woning in. De bewoner werd bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ook gaf één van de verdachten de bewoner een aantal klappen. De drie gingen er rennend met buit vandoor.

De bewoner rende achter de mannen aan richting het verzorgingstehuis aan de Van Riebeeckweg. Hij zag hoe de drie mannen in een wit bestelbusje, die een ladder op het dak had, stapten en wegreden. De bewoner hield een auto staande en vroeg de bestuurder achter het bestelbusje aan te rijden. Toen het busje uit het zicht raakte, ging de man naar het politiebureau en schakelde de politie in.

 Bij de overval zijn geen gewonden gevallen. De technische recherche heeft onderzoek gedaan in en om de flat ook werd er gelijk een buurt onderzoek gestart.