Ongeval A27 Eemnes

EEMNES – De man die zei dat er een vrouw was weggerend bij een ongeluk maandagochtend op de A27, is door de politie aangehouden. Hij zou hebben gelogen dat de vrouw reed en na het ongeluk verdween.

De politie heeft aanwijzingen dat de man zelf reed, mogelijk zonder rijbewijs. Dat heeft een politiewoordvoerder maandag laten weten.

Na twee uur met een helikopter naar de vrouw te hebben gezocht, is de politie daarmee gestopt. Wel probeert de politie haar op mogelijke verblijfadressen te vinden. Haar identiteit is bekend. Het gaat om een 28 jarige vrouw.

Door het ongeluk even voor zessen raakten zes mensen gewond, van wie één ernstig. De A27 van Utrecht naar Almere was een aantal uur dicht tussen Hilversum en knooppunt Eemnes. De weg ging tien voor negen weer open.

Het ongeluk leidde tot files. Verkeer op de A27 werd omgeleid bij Rijnsweerd.