Holleeder nog verdachte bedreiging

HILVERSUM – Willem Holleeder blijft verdachte in de bedreigingszaak, waarin misdaadverslaggever Peter R. de Vries aangifte tegen hem heeft gedaan. Dat meldde het Openbaar Ministerie zaterdagavond. Holleeder werd zaterdag verhoord over doodsbedreigingen aan het woonadres in Hilversum van Peter r de Vries en zijn vrouw. Holleeder meldde zichzelf bij de politie en werd als verdachte aangehouden en uitgebreid verhoord. Later op de middag mocht hij weer gaan.

Op Twitter schreef Peter R. de Vries vrijdag: “Doorgedraaide Willem Holleeder bedreigt mij op woonadres met de dood in aanwezigheid van mijn vrouw. Direct aangifte gedaan bij politie. Willem Holleeder bezocht mij gisteravond onaangekondigd op privéadres. Ging volledig door het lint.”

Holleeder kwam in januari vorig jaar op vrije voeten. Hij had zes jaar in de gevangenis gezeten voor afpersing. Op de dag van zijn vrijlating had Holleeder een ontmoeting met Peter R. de Vries.

Holleeder en drie handlangers ontvoerden in 1983 biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur. Na drie weken werden de gijzelaars bevrijd. Holleeder vluchtte, maar werd opgepakt en zat een jarenlange celstraf uit. Peter R. de Vries schreef een bestseller over de ontvoering.

Willem Holleeder eerder dit jaar in Laren