Wilde achtervolging gestolen auto

HILVERSUM – Rond 16.50 uur zagen agenten op de kruising van de Minckelersstraat met de Jan van der Heijdenstraat een gestolen auto rijden. Ze volgden de automobilist die bij het zien van de agenten ervandoor probeerde te gaan. Na een achtervolging door Hilversum waar de bestuurder op de Jacob van Heemskerckstraat en de Diependaalselaan tegen het verkeer inreed en met een snelheid van 170 km/u over de Utrechtseweg reed, verloor de bestuurder bij de rotonde met de Nootweg de macht over het stuur, vloog uit de bocht en belandde tegen een hek. De 25-jarige verdachte uit Lelystad stapte uit, rende het bos in maar kon door agenten worden achterhaald en aangehouden.

Niemand raakte gewond. De auto bleek in de nacht van woensdag op donderdag gestolen te zijn bij een woninginbraak aan de Geuzenweg in Hilversum. De Lelystedeling beschikte bovendien niet over een geldig rijbewijs. Hij zit vast.