Veiligheidsdag 2013

LAREN – Veiligheid is er niet vanzelf. Dagelijks zijn honderden professionals in touw om onze veiligheid te garanderen. Op 20 april tussen 12 en 16 uur laten zij op de Veiligheidsdag in en om het politiebureau en de brandweerkazerne aan de Groene Gerritseweg 2 in Laren zien wat zij allemaal in huis hebben. Het belooft een spectaculaire, informatieve en gezellige dag te worden voor het hele gezin.

 

Op de Veiligheidsdag zijn er diverse demonstraties van de brandweer, politie, ambulance, bergnet en de KNRM. Ook zullen de hulpdiensten twee keer gezamenlijk een grote inzet laten zien. Zo laat de brandweer zien hoe zij met de TS2, een snel interventievoertuig bemand door twee personen, snel in kunnen zetten bij een incident. Maar ook leert u hoe een airbag werkt en laten de bikers van de politie zien wat zij doen. Natuurlijk zijn ook het wagenpark en het materieel van de hulpdiensten te zien.

 

Behalve kijken is er ook genoeg te doen: Voor de jeugd is er een speurtocht en een waterspel. U kunt ervaren hoe het is om te lopen in een ruimte gevuld met rook en hoe u met het redgereedschap van de brandweer moeiteloos een fiets doormidden knipt. Van een ervaren instructeur leert u om te gaan met blusmiddelen voor het uitmaken van kleine brandjes en natuurlijk mag een tochtje naar boven met de hoogwerker niet ontbreken!

 

Daarnaast krijgt u bij diverse stands informatie over alles wat met veiligheid te maken hebben. De brandweerwinkel, de EHBO-vereniging van Laren, de politie, de Brandwondenstichting en vele anderen lichten u graag voor!