Nepagent steelt woning leeg

BUSSUM- Rond 12.50 uur werd er aangebeld bij een 86-jarige bewoner aan de Voormeulenweg. Een man stond voor de deur die zich voordeed als zijnde van de politie. Hij droeg een jas wat veel op een politie-uniform leek en gaf aan te komen voor woninginbrakenpreventie. De bewoner liet de man binnen. De nepagent begon met een preventieverhaal en inspecteerde de ramen. De bewoner vertrouwde het niet en vroeg om een legitimatiepas. De nepagent kon geen politiepas laten zien en vertrok in de richting van de Abraham Kuijperlaan.

Toen de bewoner in de slaapkamer kwam bleek dat er sieraden verdwenen waren. Vermoedelijk had de nepagent de deur open gelaten zodat een tweede persoon ongezien naar binnen kon gaan en de spullen kon wegnemen.

Uw tip!
De man die binnenkwam was lichtgetint, rond de 1.70 meter lang met een normaal postuur en tussen de 40 en 45 jaar. Hij had een rond gezicht en droeg een zwarte jas met het opschrift politie, een zwarte broek en een zwarte stoffen muts. Getuigen en/of mensen die meer informatie hebben, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Wie liever anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

De politie waarschuwt voor dit soort babbeltrucs. Agenten kunnen zich altijd legitimeren met een politiepas. Vertrouwt u het niet, vraag dan altijd om de legitimatiepas, kan deze niet getoond worden, bel dan 112.