Natuurbrandgevaar code oranje

REGIO – Vandaag is de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek ook overgegaan op natuurbrandgevaar code ORANJE
Code oranje houdt in dat er kans is op een snel uitbreidende natuurbrand. Zo’n brand kan zich vanwege de aanhoudende droogte en de harde wind onvoorspelbaar ontwikkelen. Terreineigenaren en hulpdiensten zijn daarom extra alert. De brandweer zet bij code oranje extra materieel en mankracht in. Ook is het verkenningsvliegtuig Charlie de lucht in gegaan. Het vliegtuig word ingezet om beginnende brandhaarden snel te spotten.

De codes voor natuurbrandgevaar komen voort uit automatische metingen van apparaten die overal in de natuurgebieden staan opgesteld. De meetstations houden onder meer bij hoe droog het hout is. Die gegevens worden verwerkt op de site natuurbrandgevaar.nl