Wilde achtervolging eindigt met botsing

LAREN – Een wilde achtervolging die in Amsterdam begon, is zaterdagnacht op de Hilversumseweg in Laren geëindigd. Daar werd een politieauto geramd door een gestolen Mercedes met Belgisch kenteken, waar de politie achteraan zat.

De vluchtende bestuurder reed over de A1 richting het Gooi, en dook bij Laren van de snelweg af. De gealarmeerde collega’s van de politie Gooi en Vechstreek stonden op diverse plaatsen klaar om de auto tot stoppen te dwingen.

Op de Hilversumseweg ter hoogte van de Sint-Janslaan zetten de agente een politieauto dwars over de weg. De bestuurder van de Mercedes reed daar vol in, en kwam op het naastgelegen fietspad tot stilstand.

Er zijn twee verdachten aangehouden, en een agent is gewond met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Hilversumseweg is tot vroeg in de ochtend afgesloten geweest voor onderzoek.