Ongevallen door gladheid

HILVERSUM – In de hele provincie is het donderdagmorgen spekglad. Vooral op de lokale wegen. Daardoor ontstonden er verschillende ongevallen. Op de Hilversumsestraatweg N415 tussen Hilversum en Baarn gleden de auto’s over de weg. Ter hoogte van Lage Vuursche klapte een bestelbus op een tegemoet komende auto nadat hij in de slip raakte. De twee inzittenden van het busje en de bestuurder van de personenwagen kwamen met de schrik vrij. De schade was groot. Door dit ongeval ontstond al snel een file.

Zo’n twee minuten na het eerste ongeval zag een uit de richting Baarn komende automobiliste de file te laat. Door het spiegelgladde wegdek kwam zij op de midden geleider terecht en ramde een lantaarnpaal. Ook deze bestuurster kwam zonder verwondingen uit het voertuig. Niet veel later ging er ook een motorrijder onderuit de schade viel mee en hij kon zijn weg voorzichtig vervolgen.