Mourik-chauffeur is verdachte

HILVERSUM – De Mourik-rijder (61) die eind oktober vorig jaar op de Lorentzweg in Hilversum een 26-jarige fietsster uit Hilversum overreed met zijn vrachtwagen, moet zich hiervoor verantwoorden voor de rechter. Na uitgebreid onderzoek merkt de politie de man aan als verdachte.

Het ging mis toen de vrachtwagen het terrein van de voormalige gasfabriek af reed. De vrouw raakte ernstig gewond en moest worden geopereerd aan haar benen. Volgens de politie is het mogelijk dat de fietsster zich in de dode hoek bevond.

De politie gaat er vanuit dat ze door de vrachtwagen werd geraakt en toen viel. Maar volgens een getuige viel de vrouw doordat ze vast raakte in een berg bladeren. ,,Uit de feiten is niet op te maken hoe ze is gevallen. Of de chauffeur iets te verwijten valt, moet de rechter bepalen’’, zegt een politiewoordvoerster.

De Mourik-chauffeur overreed in 2010 ook al een fietsster in Hilversum, toen bij de kleine spoorbomen. Hij is inmiddels weer aan het werk, maar niet meer in Hilversum. In Hilversum zet de aannemer een andere chauffeur met een overzichtelijker ’bakwagen’ in. ,,Die is bovendien voorzien van snufjes zoals sensoren voor de dode hoek’’, laat adjunct-directeur Jan Kees van Vliet van Mourik weten.

Het aannemersbedrijf wil met de opgetuigde vrachtwagen langs basisscholen in Hilversum, om kinderen te wijzen op de gevaren. ,,Daarover gaan we in overleg met de gemeente. We beginnen hiermee in Hilversum, omdat we hier altijd aan het werk zijn.’’  BRON : GOOI EN EEMLANDER