Hilversummer halfdood geslagen

HILVERSUM – Een 21-jarige Bussumer en een 22-jarige vrouw uit Hilversum zijn zondag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het zwaar mishandelen dan wel proberen dood te slaan van een man op de Larenseweg net buiten het centrum van Hilversum. Het slachtoffer is een 37-jarige Hilversummer.

Hij werd zondagochtend kort voor vijf uur met een op meerdere plaatsen gebroken schedel en een gebroken kaak in een grote plas bloed gevonden door een getuige. Het slachtoffer is met zeer ernstig hoofdletsel opgenomen in het UMC.

Zijn situatie was zo ernstig, dat een agent mee moest in de ambulance om het ambulancepersoneel te helpen bij de zorg voor het slachtoffer. De Hilversummer is zondag geopereerd. Zijn toestand is zorgwekkend, maar stabiel, laat een politiewoordvoerder maandagmiddag weten.

Direct na de 112-melding startte de politie een uitgebreid technisch sporenonderzoek. Getuigen hadden een auto zien wegrijden. Die informatie werd door de recherche uitgezocht.

Zondagochtend rond elf uur werd de Bussumer opgepakt, ’s middags volgde de aanhouding van de vrouw uit Hilversum. Volgens de politie zijn er op dit moment absoluut geen aanwijzingen voor een link met het Hilversumse uitgaansleven. Wat er wel achter de zeer heftige mishandeling zit, is de recherche nog aan het onderzoeken. Maandagmiddag liet de politie weten dat meer aanhoudingen niet worden uitgesloten.