Grote verkeerscontrole

Hilversum – De politie hield in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 februari een grote verkeerscontrole met ANPR in het centrum van Hilversum.

De kentekens van al het langsrijdende verkeer in het centrum van Hilversum werden gescand. Motorrijders van politie haalden deze ‘hits’ uit het verkeer. In totaal zijn 952 voertuigen gescand door de ANBR. Daar kwamen 51 “hits” uit voort die door motorrijders naar de controleplaats werden overgebracht. Daarnaast zijn naast de ANPR-hits nog eens 275 voertuigen staandegehouden en gecontroleerd.

Dit leverde in totaal 53 processen verbaal op onder andere gladde banden, lekke uitlaten, defecte verlichting en het niet in orde hebben van het rijbewijs en kentekenbewijs. Daarnaast zijn er vijf aanhoudingen geweest voor het rijden onder invloed, één aanhouding voor een belediging, en één aanhouding van een gesignaleerde met vier openstaande boetes met een totaalwaarde van ongeveer 3500 euro. Bij een voertuig in een kleine hoeveelheid softdrugs aangetroffen, dit is in beslag genomen.

Bij de controle waren, naast politieagenten en verkeersspecialisten, ook medewerkers van de Belastingdienst aanwezig. Medewerkers van de Belastingdienst legden beslag op 16 voertuigen. Er werden 8 voertuigen direct afgevoerd Er werd deze nacht door de Belastingdienst voor 41.000,- euro geïnd, waarvan 4000,- euro ter plaatse werd betaald.