Ongeval in Amaliatunnel

HILVERSUM – De nieuwe Amaliatunnel aan het Oostereind was dinsdagavond het decor voor een brandweeroefening. In de tunnel was een flink ongeval gebeurd met twee personenauto’s en twee vrachtwagens. De personenauto zat klem tussen de vrachtwagens. In de auto bevonden zich twee slachtoffers die uit het voertuig geknipt moesten worden. Even verderop lag een auto op zijn kant. Ook in deze wagen zat een slachtoffer die bevrijd moest worden.De politie, die ook mee deed aan de oefening, had zijn handen vol had aan een irritante cameraploeg. Na ruim twee uur waren alle slachtoffers bevrijd.

De Amaliatunnel was tijdens de oefening afgesloten voor verkeer. Auto’s konden bovenlangs passeren.De komende twee weken wordt de oefening herhaald en is de tunnel op dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 gesloten.