Veel animo herdenkingstocht

HILVERSUM – Circa honderd mensen hebben vrijdagavond deelgenomen aan een herdenkingstocht in Hilversum, ter nagedachtenis aan Hilversummer Gijs van Gelderen.

De deelnemers, waaronder veel vaste klanten van café brabant en vooral veel jongeren, verzamelden bij het café aan de Noorderweg. Vervolgens liepen ze met ballonnen en fakkels langs het spoor richting station-noord, waar hij was overleden. Daar werden bloemen neergelegd. Voor het beeld en geluid werden ballonnen opgelaten en vuur gespuwd.

Al jaren was van Gelderen een multitalent en een graag geziene persoon op feesten en partijen als acteur, presentator,grimeur,typetje. Van Gelderen was vooral bekend als zwarte piet en presentator bij de sinterklaas intochten in Hilversum ook bij Hilversumse muziek festivals deed hij de presentatie.

Van Gelderen kwam 27 december om het leven in het AMC
daar lag hij omdat hij op 26 december bij station Hilversum-noord met een trein in aanraking was gekomen.