Brand in appartementencomplex in Ankeveen

ANKEVEEN – In een klein appartementencomplex aan de Van Blarcumlaan in Ankeveen is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken. De bewoner van een van de appartementen is aangehouden op verdenking van brandstichting. Dat meldde de politie. Volgens een politiewoordvoerder hadden omwonenden de politie gebeld wegens overlast. Toen de politie aankwam bleek de woning gebarricadeerd en kwam er rook naar buiten. Zes woningen moesten ontruimd worden, de bewoners kunnen voorlopig niet terug naar hun appartement. Twee woningen raakten zwaar beschadigd. Rond 04.00 uur was de brand onder controle. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. UPDATE: Zojuist is er door de politie bekend gemaakt dat er een vuurwapen in het pand is gevonden , de knallen die buurtbewoners hoorde waren dus wel schoten.