Achtervolging door Naarden

Naarden/Muiden – Agenten achtervolgden dinsdag 4 december een auto die later gestolen bleek te zijn bij een woninginbraak.

Agenten reden dinsdagnacht rond 02.40 uur over IJsselmeerweg in Naarden. Twee auto’s, die dicht op elkaar reden, passeerden de politieauto. Hierop draaiden de agenten om en zagen dat de voorste auto er met hoge snelheid vandoor ging. Een achtervolging werd ingezet en de auto reed via de Amsterdamsestraatweg, de Vaartweg, de Generaal Kraijenhoffstraat, de Kolonel van Brienenstraat op om daar te stoppen. Agenten kwamen bij de auto en de inzittende(n) waren uit de auto gevlucht. Een man in het donker gekleed rende weg richting de Vaartweg. Een zoekactie, onder andere met politiehonden en een helikopter, werd gestart. De man werd niet aangetroffen. De auto bleek te zijn gestolen bij een woninginbraak aan de Nienhuis Ruyskade in Muiderberg kort voor de achtervolging. Een raam aan de achterzijde van de woning was opengebroken en naast de auto werd ook een iPad en een iPhone gestolen. Het Woninginbrakenteam onderzoekt de zaak.