Gooi 4e landelijke finales

GELDROP-MIERLO – De Hele dag werden in Geldrop-Mierlo de landelijke finales gespeeld, waar bij ook 2 ploegen uit de Gooi en Vechtstreek in actie kwamen.

Brandweer Laren kwam in actie in de Hoofdklasse Finale. Zij kwamen ter assistentie van de lokale brandweer die hun handen vol had aan een neergestorte helikopter en de daar bij horende brand. Dit was allemaal veroorzaakt door enkele zware criminelen die een overval op een geldwagen hadden gepleegd. Door onduidelijke reden stortte hun heli neer die gebruikt werd bij de overval. Door de paniek klapte er ook nog twee personen auto’s op een lege bus die daar toevallig werd afgesleept.

Laren werd voor dit ongeval waarbij 2 slachtoffers waren gevallen als eerste ingezet. Na deze inzet konden ze door naar de brand inzet waar bij 3 mensen waren vermist. Tijdens het incident was de lokale officier van dienst ook nog eens ten val gekomen waardoor hij ze been brak. Brandweer Laren moest nu ook nog een OvD  leveren.

Bij de prijsuitslag zijn de heren uit Laren 4de geworden, de brandweer Oirschot pakte de landstitel. Maar de OvD van brandweer Laren bleek wel de beste te zijn van de 5 ploegen die mee deden.

De Jeugdbrandweer van Bussum kwam die dag in actie voor een brandmelding in een school en zijn  4e geworden.

Beide ploegen van harte gefeliciteerd met deze prestatie!!

meer foto’s op www.112gooienvechtstreek.nl