Koninklijke Onderscheiding voor Wolly

HILVERSUM –  burgemeester Broertjes heeft dinsdag de heer René Wollaars (WOLLY) de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau opgespeld. De heer Wollaars krijgt deze onderscheiding vooral voor zijn werkzaamheden als vrijwilliger bij de brandweer Hilversum.

De heer Wollaars is vanaf 1991 vrijwilliger en sinds 1996 als hoofdbrandwacht in functie geweest. Tijdens deze periode, tot september 2011, is hij actief geweest als centralist van de verbindings commandowagen. Hij heeft aangegeven zijn werkzaamheden als vrijwilliger in de repressieve dienst per 10 juli 2012 te beëindigen. Daarmee komt een einde aan 26 jaar repressieve werkzaamheden, waarvan 21 jaar op post Hilversum.

Waar de heer Wollaars vooral ook om bekend staat, is zijn bijdrage aan activiteiten op het gebied van voorlichting. Zo is hij al jaren actief bij activiteiten als popspuiten voor de kinderen tijdens Koninginnedag op het Melkpad in Hilversum. Ook nam hij altijd deel aan open dagen zoals 100 jaar brandweer op de Kerkbrink in 2008, waarbij zijn vaste onderdeel de ‘vlam in de pan’ was. Daarnaast was hij bijna letterlijk het gezicht daar waar de brandweer voorlichting geeft. Zo was hij regelmatig in diverse TV programma’s te gast om diverse brandweerzaken nader te duiden. En verder was de heer Wollaars nauw betrokken bij de voorlichting over de vuurwerkcampagne die op alle scholen in de regio wordt aangeboden.

Hoewel de heer Wollaars stopt met de repressieve kant van zijn activiteiten als vrijwilliger, blijft hij beroepsmatig verbonden aan de brandweer binnen de afdeling Preventie van post Hilversum.