Drie inbrekers gepakt

LOOSDRECHT – Een bewoner van de Oud-Loosdrechtsedijk zag hoe drie mannen aan het inbreken waren in een bedrijf en belde 112. De politie arriveerde toen twee verdachten nog in het pand waren van restaurant het Kompas. De mannen probeerden via een raam op de eerste verdieping te ontsnappen, maar werden door de agenten gesommeerd dit niet te doen en met de handen omhoog te wachten. De agenten konden met behulp van de politiehond de twee verdachten aanhouden. Op aanwijzen van een getuige kon ook de derde verdachte worden aangehouden op de Vreelandseweg. Uit nader onderzoek bleek dat de twee verdachten uit Loenen aan de Vecht ook op vrijdagavond in hetzelfde pand hadden ingebroken. De drie mannen, 18 en 19 jaar uit Loenen aan de Vecht en een 17-jarige jongen uit Loenersloot zijn na afloop van het politieonderzoek heengezonden en zullen zich binnenkort bij de rechter moeten verantwoorden.