Ajax-hooligan Rick Halman opgepakt

HILVERSUM –  De Amsterdamse politie heeft eindelijk een van ’s lands meest gezochte criminelen, Ajax-hooligan Rick Halman, gearresteerd. De moord verdachte was lange tijd voortvluchtig maar kon vannacht in Hilversum door een arrestatieteam worden overmeesterd.

Rick Halman is in de nacht van donderdag op vrijdag in Hilversum aangehouden. Rond 01.00 uur werd hij door een arrestatieteam in een woning in Hilversum van zijn bed gelicht. Hij zat daar ondergedoken in een afgesloten ruimte. “De kamer waarin hij zich bevond was geblindeerd”, zegt districtchef Leen Schaap van het korps Amsterdam-Amstelland. “Maandenlang heeft het onderzoeksteam technisch en tactisch alle registers opengetrokken om de verblijfplaats te achterhalen.”

De aangehouden Ajax-hooligan zou op 29 oktober in Amsterdam een 24-jarige man hebben doodgeschoten om een simpele woordenwisseling. Halman stond die bewuste zaterdagochtend rond 04.30 uur met enkele anderen op de weg voor het café waar hij was uitgeweest. Op een gegeven moment kwam er een auto met vier mannen aan, maar die kon er niet langs. Toen de inzittenden de mannen op straat vroegen aan de kant te gaan, ontstond er een woordenwisseling. De 28-jarige Halman zou vervolgens een van de personen in de auto hebben neergeschoten. Hij zou drie kogels van dichtbij op het slachtoffer hebben afgevuurd en twee op het wegrijdende voertuig. De verdachte was sinds het incident spoorloos.