Aanhoudingen na aantreffen wapens

HUIZEN – Agenten gingen donderdagochtend 12 april aan de deur bij een woning aan de Loefzij in verband met het aanhouden van een gesignaleerd persoon. De persoon zou zich in de woning bevinden. In de woning ontdekten de agenten twee wapens, waarop de aanwezigen werden aangehouden en de wapens in beslag genomen. Ook werd een aantal goederen aangetroffen, onder andere laptops, die vermoedelijk van inbraken afkomstig zijn. De aangetroffen wapens bleken niet echt te zijn, maar waren van dusdanige aard dat ze voor bedreiging/afdreiging geschikt zijn. Deze wapens zijn verboden om in huis te hebben. Een nader onderzoek naar de vier aangehouden verdachten, drie mannen (26, 28 en 32 jaar oud) en een vrouw (27 jaar oud) allen woonachtig in Huizen, loopt. De gesignaleerde persoon is niet aangetroffen in de woning. Naar de gevonden goederen in de woning wordt nader onderzoek gedaan door het Woninginbrakenteam.