KNRM zoekt bemanningsleden

BLARICUM – Op 1 april gaat het station van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Blaricum officieel van start. Het reddingstation is verantwoordelijk voor de reddingsacties op de Zuidelijke Randmeren. Het station zoekt nog enkele bemanningsleden die in Blaricum werken of door de aard van hun werk regelmatig overdag beschikbaar kunnen zijn.

Reddingboten zijn 24 uur per dag ‘in dienst’. Dit houdt in dat de bemanningsleden elk moment van de dag door middel van een pieper kunnen worden opgeroepen. De KNRM heeft als uitgangspunt dat de bemanningsleden vanaf hun werk- en/of woonadres binnen 10 minuten na een alarmering bij de boot moeten zijn.

Voor het reddingstation in Blaricum betekent dit dat je woonachtig of werkzaam moet zijn in Blaricum, Eemnes, Laren of het Huizense deel van de Bijvanck.

Bij aanmelding moet men minimaal 16 jaar en maximaal 45 jaar oud en in het bezit van een zwemdiploma zijn. Elk bemanningslid dient een uitgebreid opleidingsprogramma te volgen, deze opleidingen worden betaald door de KNRM.

Woon of werk je in de buurt van het reddingstation in Blaricum dan kan aanmelden via www.opstapperworden.nl Op deze website vind je ook meer informatie over de opleidingen. Na aanmelding worden kandidaten uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Bekijk de flyer met meer informatie HIER

MELD JE DIRECT AAN VIA DIT FORMULIER