Twee meisjes overleden door koolstofmonoxide-vergiftiging

Huizen – Donderdagavond kwam rond 22.10 uur een melding binnen over een mogelijke koolstofmonoxide-vergiftiging. In een woning aan de Nieuwe Bussumerweg in Huizen waren drie vriendinnen van 10, 11 en 12 jaar samen in de badkamer toen het CO- alarm in de woning af ging. Door de ouders werd getracht de badkamerdeur te openen wat niet lukte. Agenten kwamen ter plaatse en hebben de deur geforceerd. Daar troffen zij de drie meisjes aan die buiten bewustzijn waren. Reanimatie werd gestart en hulpverleningsdiensten werden ingeschakeld. Onder andere een traumahelikopter landde.

De drie meisjes werden per ambulance in kritieke toestand overgebracht naar verschillende academische ziekenhuizen waar het 11-jarige en 12-jarige meisje, beiden woonachtig in Huizen, zijn overleden. Het 10-jarige meisje ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hoe de vergiftiging heeft plaatsgevonden wordt onderzocht. Nazorg wordt georganiseerd door de gemeente Huizen.

Online condoleance Hier kunt u elk moment uw medeleven betuigen.