eerste uitruk First Responder met succes!

Zaterdag 14 januari, rond 18.15 uur, is de First Responder van de brandweer in Nederhorst Den Berg uitgerukt. Dit voertuig, wat bemand wordt door twee mensen, beschikt over een AED zodat het ondersteuning aan de ambulance kan bieden. In sommige gevallen kan de brandweer eerder bij een incident zijn dan de ambulance en alvast eerste hulp verlenen.

 

Op de Vreelandseweg was een man onwel geworden. Brandweermannen Bart en Nick IJkhout waren razendsnel ter plaatse, waar inmiddels een omstander was begonnen met reanimeren. Eenmaal de AED aangesloten waren er 3 schokken nodig om de man weer bij te laten komen. Korte tijd later was ook de ambulance ter plaatse, die de man naar het AMC heeft vervoerd.

 

Dit was de eerste keer dat de First Responder een daadwerkelijke inzet had, en met succes!