Asbestalarm bij brand Van Leeuwenhoekstraat Hilversum

HILVERSUM – Een brand in een grote schuur aan de Van Leeuwenhoekstraat met een dakbedekking van asbestplaten werd kort na elf uur ontdekt. De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse. Rond half een is het sein brandmeester gegeven. Bij de brand werd een asbestalarm gegeven. De ongeveer twintig leerlingen van de Van Leeuwenhoekschool die tussen de middag thuis eten, zijn met een omweg van het schoolplein gehaald. De overgrote meerderheid (zo’n 180 kinderen) eten op school en konden na hun lunch gewoon buiten spelen. In verband met asbestgevaar werd een gebied tussen de Van Leeuwenhoekstraat en Goudriaanstraat afgezet.

Aanvankelijk werd in het hele Gooi een sms-alert gegeven zonder dat duidelijk was waar het asbestgevaar dreigde. Hoe dat kon gebeuren, is niet duidelijk.