Grote brand aan het Laapersveld in Hilversum

HILVERSUM – Bij dagverblijf Het Laapershonk aan het Laapersveld in Hilversum is zaterdagavond rond 02:45 uur een grote brand uitgebroken. De brandweer is bezig het vuur te blussen, dat dreigt over te slaan naar een sporthal aan de achterzijde van het pand. Het Laapershonk is een centrum voor dagbesteding in Hilversum met vijf verschillende werkgroepen, en maakt deel uit van Sherpa. Gezien het tijdstip gaat de politie ervan uit dat er niemand in de gebouwen aanwezig is. Bij de woningen in de omgeving van het dagverblijf worden gemeten verricht om te bepalen of het voor de bewoners, vanwege de grote rookontwikkeling. De bewoners hebben hun woningen nog niet hoeven te verlaten. De woordvoerder van de politie meld dat er op het politiebureau een man “identiteit onbekend” zich heeft gemeld en dat hij is aangehouden.