Bewoner via het zolderraam gered bij woningbrand

HILVERSUM – In het middelste huis van een blok van drie woningen aan de Gijsbrecht van Amstelstraat was zaterdagmiddag brand uitgebroken in de woonkamer. Een 22-jarige bewoner die op de zolderverdieping was, kon niet meer naar beneden vanwege de grote rookontwikkeling en is door de brandweer via het zolderraam naar buiten gebracht. In verband met ingeademde rook werd hij ter controle overgebracht naar Tergooiziekenhuizen Hilversum. Twee honden die ook in de woning aanwezig waren zijn voor controle met de dierenambulance vervoerd naar de dierenkliniek. De brandoorzaak ligt vermoedelijk in een verkeerde aansluiting van het rookkanaal van de openhaard. De begane grond van de woning heeft behoorlijke schade opgelopen, evenals de aangrenzende woning aan de kant van de openhaard. Bij de buren aan de andere kant ontstond alleen rookschade.