Brand schaapskooi Blaricum is aangestoken

BLARICUM – Door een brand in een schaapskooi aan de Oude Naarderweg in Blaricum zijn vrijdagnacht 63 lammeren en vijftig schapen om het leven gekomen. De schuur, met rieten dak, is helemaal afgebrand, meldt de politie. De brandweer rukte rond twee uur uit, maar kon weinig doen om de schapen en het pand te redden. Binnen een half uur was de schuur uitgebrand. Er leken aanvankelijk geen dieren in de schuur aanwezig te zijn, maar later troffen brandweerlieden toch tientallen verkoolde schapen aan. De omgekomen dieren, eigendom van Het Goois Natuurreservaat, vormden een ‘bekende’ kudde. Afgelopen najaar kwamen de schapen in het nieuws toen een herder met de kudde in drie weken tijd over de Heuvelrug van Rhenen tot Naarden trok. Over deze tocht is een film gemaakt. De tocht was bedoeld om aandacht te vragen voor de versnippering van de Utrechtse Heuvelrug.