Zeer grote brand Grip 2 Schoolstraat Hilversum

HILVERSUM – De brand die zaterdagmorgen vroeg woedde in een parkeergarage onder een appartementencomplex voor senioren aan de Schoolstraat heeft 66 mensen tijdelijk dakloos gemaakt. Door rookschade en afsluiting van gas en elektriciteit kunnen de ouderen minimaal twee dagen niet terugkeren. Wel mogen ze spulletjes ophalen. Bewoners worden door familie of vrienden opgevangen. De gemeente regelt opvang voor 24 mensen in verzorgingshuizen of een hotel. De politie zorgt voor beveiliging van de seniorenflat. De brand werd om ongeveer tien voor zes ontdekt. Enkele auto’s stonden in de kelder in brand. De brandweer rukte massaal uit. Door de enorme rookontwikkeling moest een aantal mensen met behulp van een hoogwerker van de tweede verdieping worden gehaald. De politie stelt een onderzoek naar brandstichting in. Het is de tweede keer in korte tijd dat er in Hilversum een parkeergarage onder een appartementencomplex in brand vliegt. Twee weken geleden was het raak in een nieuwe garage onder woningen aan de Ruitersweg. Hier was (ook) sprake van brandstichting.