Dode na brandstichting Langgewenst Hilversum

HILVERSUM – Een aangestoken brand in een woning aan de Langgewenst in Hilversum heeft in de nacht van zaterdag op zondag de 20-jarige Kim Veerman het leven gekost. De vrouw overleed in de loop van zondag in een ziekenhuis aan haar verwondingen.

De brand is ontstaan door brandstichting. Er zijn spullen tegen de zijkant van het huis gezet en aangestoken waarna het vuur oversloeg. Mogelijk betreft het een wraakactie van een pyromaan, zo schrijft De Telegraaf vandaag.

Omwonenden denken zelfs te weten wie de dader is. De brand zou zijn terug te voeren tot een eerdere brandstichting vlakbij, toen twee winkels zwaar werden beschadigd. Dat was vier jaar geleden. De dader kreeg daar toen twee jaar gevangenisstraf voor.

Dezelfde man liet een paar weken terug in de buurt weten dat hij iets van plan was. ”Jullie hebben ervoor gezorgd dat ik twee jaar heb gezeten. Ik kom terug en jullie zullen dat merken”, schreeuwde hij enige buurtbewoners toe. Een buurtbewoner: ”Je weet het natuurlijk niet zeker, maar hij zou het geweest kunnen zijn, ook al omdat het op dezelfde manier is gedaan als bij de eerdere brand.”

Slachtoffer Veerman had het Comenius College in Hilversum doorlopen en zojuist een stageperiode bij hotel Lapershoek in Hilversum afgerond.