Brandstichting bij moskee Huizen

HUIZEN – Bij de Turkse Selimiye moskee in Huizen is zaterdagmorgen brandgesticht. De dader of daders gooiden vermoedelijk een molotovcocktail tegen de voordeur. Het glas van de voordeur sneuvelde, maar de brandbare vloeistof bleef buiten het gebouw. Een rubberen deurmat zorgde voor veel rook- en roetschade aan de voorpui. Ook de gebedsruimte liep schade op. Van de daders ontbreekt ieder spoor. De Turkse moskee aan het Gooierserf is nooit eerder bedreigd.Het is niet de eerste keer dat een moskee in Huizen doelwit is van brandstichting. Na de moord op Theo van Gogh in november 2004 hield de politie drie verdachten aan die probeerden brand te stichten in de Marokkaanse An-Nasr moskee. Deze mannen kregen een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd.