Grote brand bij chipsfabriek en Fontijn in Weesp

WEESP – Een ‘zeer grote brand’ heeft woensdagmorgen chipsfabriek Cantina Mexicana aan de Zuiderzeelaan in Weesp in de as gelegd. De brand sloeg in de vroege ochtenduren over naar het naastgelegen pand van vleesverwerkingsbedrijf Fontijn. Om kwart voor vijf brak de brand uit.

Tussen half negen en negen uur was de brand onder controle, maar toen was het vuur al over geslagen naar Fontijn. Hoewel de brand op het industrieterrein Noord uitbrak, stonden er veel omstanders achter de afzetlinten. Het vuur sloeg nog uit het dak van de chipsfabriek. Personeel van omliggende bedrijven dat vroeg aan de slag moest, kwam een kijkje nemen. Vanaf de Gooilandseweg was de rook al te zien.

Volgens de politiewoordvoerster is er geen gevaar voor de volksgezondheid geweest. Er zijn ook geen gewonden gevallen. Roet en asdeeltjes zijn terechtgekomen in de wijk Leeuwenveld en mogelijk ook op industrieterrein Nijverheidslaan. Asdeeltjes leveren evenmin gevaar op voor de volkstuintjes aan de noordkant van de spoorlijn, zo laat de gemeente weten.

De getroffen panden liggen schuin tegenover het in aanbouw zijnde bedrijvencomplex Bloemendael. Dat wordt gebouwd op de plek waar in 2003 bandenbedrijf BTI afbrandde. Eerder dat jaar was er ook brand bij tapefabriek Carlisle, aan de Bloemendalerweg. Door de hitte van de vlammen smolt de pui van de chipsfabriek, waar de brand nu begonnen is.