Dode en vijf gewonden bij ongeluk in Vinkeveen

VINKEVEEN – Bij een ernstig ongeval op de Vinkenkade in Vinkeveen zijn vrijdagavond een dode en vier zwaar gewonden gevallen. Het slachtoffer is een 16-jarige jongen uit Vinkeveen. De andere passagiers waren een 19-jarige Vinkevener, een 16-jarig meisje uit Mijdrecht, een 17-jarige jongen uit Wilnis en een 17-jarige meisje uit Baambrugge. Twee van hen verkeren in kritieke toestand.

De 18-jarige bestuurder uit Vinkeveen werd aangehouden. Een blaastest wees uit dat hij niet te veel had gedronken. Hij is eveneens naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Daar werd ook een standaardbloedproef afgenomen om te controleren of hij mogelijk onder invloed was van andere middelen dan alcohol. Het rijbewijs van de Vinkevener is ingevorderd.

Technisch onderzoek wees uit dat de auto kennelijk met hoge snelheid over een verkeersdrempel was gereden, waarna hij enkele meters verderop in de rechterberm terecht was gekomen. Vervolgens was hij tegen een betonnen brugleuning aan gereden. Op dat stuk geldt een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur. Een waarschuwingsbord voor drempels was omgedraaid. De bestuurder had dat dus niet kunnen zien. De politie zet het onderzoek voort.