17-jarige Mark Wortel overleden bij ongeval in Hilversum

HILVERSUM – De 17-jarige bromfietser Mark Wortel is donderdagavond om het leven gekomen bij een aanrijding op de Kerkelandenlaan in Hilversum. De Hilversummer – een koerier van een Chinees restaurant – reed omstreeks kwart over zes op de Kerkelandenlaan in de richting van het centrum.

Op het kruispunt met de Oscar Romerolaan werd hij aangereden door een 49-jarige automobilist uit Hilversum, die linksaf de Kerkelandenlaan (een voorrangsweg) wilde oprijden. Het slachtoffer kwam met zijn bromfiets onder de auto terecht.

De brandweer wist de Hilversummer te bevrijden, maar pogingen om zijn leven te redden, onder meer door reanimatie, bleken tevergeefs. De 17-jarige Mark Wortel overleed ter plekke.

De politie is een onderzoek gestart naar de precieze toedracht en zoekt daarom getuigen van de aanrijding op het kruispunt van de Kerkelandenlaan en de Oscar Romerolaan.