Vijf doden bij familiedrama in Hilversum

HILVERSUM – Door een schietpartij in Hilversum zijn zaterdag vijf doden gevallen, een vader, een moeder en drie ‘hele jonge’ kinderen. De 46-jarige vader was een hoofdagent van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Hij heeft zijn dienstwapen gebruikt om eerst zijn 42-jarige vrouw en toen zijn drie zoons van acht, zes en drie jaar dood te schieten. Dat maakten de politie en de gemeente zaterdagavond tijdens een persconferentie bekend.

De lichamen van het gezin werden zaterdag rond 12.30 uur door een familielid in de woning aan de Hilvertsweg ontdekt. De stoffelijke overschotten lagen daar al tussen de twaalf en 24 uur, aldus de politie. De politie was rond 14.45 uur in de woning nog bezig met onderzoek. Volgens een woordvoerder lagen alle lichamen in bed op de bovenverdieping van de woning. Buren hebben niets van de schietpartij gehoord.

De straat waar de schietpartij plaatshad, is afgesloten. Enkele geëmotioneerde buurtbewoners werden door politiemensen opgevangen en doorgestuurd naar slachtofferhulp.

Het gezin waar het om zou gaan, was volgens omwonenden ‘normaal’. De woordvoerder verklaarde dat er geen aanwijzingen waren dat het gezin problemen had.

Burgemeester verbijsterd
De burgemeester van Hilversum, E. Bakker, zei zaterdag in een reactie op het familiedrama in zijn stad, verbijsterd te zijn. “Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een ontzettend groot drama is. Het is echt verschrikkelijk wanneer zich zoiets voordoet. Iedereen binnen de gemeente is er diep van onder de indruk. Het is vreselijk.”

De eerste burger van Hilversum zegt verder het lopende politieonderzoek af te wachten. “Het rechercheteam is nog bezig met het sporenonderzoek. De komende dagen moet duidelijk worden hoe deze ramp zich heeft kunnen voltrekken.”

Drie kinderen zaten op zelfde school
De drie broertjes die door het familiedrama zijn omgekomen, zaten op dezelfde school, de Montessorischool-Zuid.

De school, die 340 leerlingen telt, probeert dit weekeinde alle ouders van het drama op de hoogte te stellen. In overleg met het Regionale Opvangteam Jeugd is een draaiboek voor de opvang van de leerlingen en leerkrachten opgesteld.

Volgens de verklaring hebben directie en leerkrachten van de school ‘met afschuw en verdriet kennisgenomen van het drama waarbij drie van hun leerlingen betrokken zijn’.