Politievoertuigen in brand bij politiebureau in Loosdrecht

LOOSDRECHT – Vier auto’s van de politie in Loosdrecht zijn donderdagochtend uitgebrand. De voertuigen zijn in brand gestoken, meldt de regiopolitie Gooi- en Vechtstreek donderdag. De brand werd rond 03.30 uur gemeld. De brandweer kon volgens de politie voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende panden.

In een jaar tijd zijn binnen de regio negentien wagens van de politie uitgebrand. Een aantal rechercheurs is op de zaak gezet om de daders op te sporen.

De brandstichting in de regio begon in april vorig jaar. Toen werd een voertuig in Muiden in de brand gestoken. Een week later gebeurde dit met drie wagens in Nederhorst den Berg. In mei brandden opnieuw twee auto’s uit in Muiden. De politie in Weesp verloor half september negen auto’s. In alle gevallen is sprake van opzet.