Tweede Baarnse moordzaak

BAARN – De 59-jarige Paul de Rijk wordt verdacht van moord op Hans (69) en Ria (63) Müller uit Baarn en van financiële fraude. Hij wordt verhoord, maar justitie wilde vanmorgen nog niet kwijt of hij een bekentenis heeft afgelegd. Gisteravond zijn vermoedelijk de stoffelijke resten van het echtpaar op het terrein van kinderboerderij Canton in Baarn aangetroffen.

Beheerder Paul de Rijk van de kinderboerderij is gisteravond om half acht in de trein bij Woerden gearresteerd. Justitie hield hem als verdachte dag en nacht in het oog. De man die jaren op het huis van de Müllers paste is in de trein aangehouden, maar was volgens de Utrechtse persofficier Heleen Rutgers niet op de vlucht.

De Baarnaar wordt verdacht van moord, dan wel doodslag op het echtpaar Müller dat in 1999 spoorloos verdween. Ook wordt hem fraude ten laste gelegd met betrekking tot de financiën van het stel, dat vermogend schijnt te zijn geweest. De verdachte zou overigens al eens eerder zijn veroordeeld voor een ernstig strafbaar feit.

Vandaag is bij de kinderboerderij verder gegraven naar menselijke resten. De plek waar de stoffelijke resten, die nog op het terrein liggen, zijn gevonden, is hermetisch afgeschermd voor publiek en pers. Hoelang het onderzoek nog doorgaat, is niet bekend.

De komende dagen wordt vastgesteld of het echt om de lichamen van het vermiste echtpaar gaat. Het is niet bekend hoe de twee zijn omgebracht en hoe lang ze in de grond hebben gelegen. Ook is niet bekend of in de doorzochte huizen van het echtpaar en De Rijk of de kinderboerderij sporen van geweld zijn aangetroffen.

Na drie dagen intensief speuren ontdekte de politie de resten op basis van minutieus sporenonderzoek en verklaringen van getuigen. De Rijk was een kennis van het kinderloze stel en onderhield vanaf hun verdwijning hun huis en reed in hun auto rond. Aan de Rembrandtlaan zijn de ramen van het huis van de Müllers sinds gisteren niet meer afgeplakt, bij de woning van de verdachte is dat nog wel het geval.