Grote brand restaurant Groot Kievitsdal

BAARN – Een felle brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag het restaurant Groot Kievitsdal in Baarn in de as gelegd. Het pand is geheel verloren gegaan,aldus een woordvoerder van de politie. De schade bedraagt zeker enkele miljoenen.

Tien brandweerwagens van verschillende korpsen hebben urenlang het vuur bestreden. De brand, die zaterdagavond rond elf uur s’avonds uitbrak, was in de loop van de nacht onder controle. Eén omstander raakte, doordat hij teveel rook binnenkreeg, onwel en moest korte tijd naar het ziekenhuis. Over de oorzaak was nog niets bekend. Het ging om een monumentaal gebouw met rieten dak. Het in bos gelegen pand bevatte ook een bowling en party centrum die eveneens zijn uitgebrand. Toen het vuur oplaaide, waren de meeste ruimten nog volop in gebruik. In één van de zalen was onder andere een bruiloft aan de gang.

De brand bleek ontstaan te zijn bij een bedrijfsfeestje een persoon had hier lampolie op het nog hete barbecuerooster gegooid, hetgeen vlammen veroorzaakte. Vervolgens is brand ontstaan waardoor het restaurant is afgebrand.