Grote Brand Bijvanck basisscholen

BLARICUM – Een grote brand heeft zondagnacht de Blaricumse Bijvanckschool  aan de Levensboom verwoest. Om 23:45 ging het alarm van de school. Volgens getuigen kwam er toen al flinke rook uit het gebouw. Binnen korte tijd sloegen de vallen uit het dak en de ramen.

De brandweer Blaricum was snel ter plaatse en werd later geassisteerd door de brandweerkorpsen van Laren en Huizen. Ook de regionale verbindingscommandowagen was ter plaatse.  Ondanks dat er meer dan 60 brandweerlieden het vuur bestreden ging de hele school verloren.

Een getuigen heeft vier jongens zien wegrennen, Of de brand is aangestoken is nog onzeker. Opmerkelijk is deze brand wel. deze zou zijn ontstaan in de aula en verspreidde zich snel van lokaal naar lokaal. De technische recherche van de Politie Gooi en Vechtstreek stelde dinsdag een onderzoek in naar de toedracht van de brand en heeft buurtbewoners gehoord. In het scholencomplex zaten 3 basisscholen gehuisvest.

Foto : HKB