Auberge La Provence door brand volledig verwoest

LAREN – Het sinds december vorig jaar leegstaande Auberge La Provence aan de Westerheide, is in de nacht van zaterdag op zondag door brand volledig verwoest. Naar de oorzaak van de brand doen zich wilde speculaties de ronde, maar de poltie gaat, totdat technisch onderzoek anders uitwijst, uit van blikseminslag. De schade aan het pand loopt in de miljoenen guldens.

De brand werd rond drie uur door passerende politieagenten aan de achterzijde van het pand ontdekt, waarna de vlammen zich razendsnel over het rieten dak verspreidden. De brandweer korpsen van Laren, Blaricum, Hilversum en een commandovoertuig van de regionale brandweer kwamen ter plaatse om het vuur te bedwingen. Ook was een aanzienlijke politiemacht op de been om de weg af te zetten en nieuwsgierige toeschouwers op veilige afstand te houden. De brandweer is ongeveer tot half twaalf de volgende ochtend bezig geweest met nablussen. Over de rookontwikkeling tijdens de brand werd zelfs door bewoners van Hilversum Noord telefonisch geklaagd bij de meldkamer.

Het was overigens niet de eerste keer dat de brandweer moest uitrukken naar het voormalige restaurant. Twee jaar geleden rond kerstmis brak er eveneens brand uit. Van brandstichting was toen geen sprake.