Brandweerman gewond bij grote brand in Hilversum

HILVERSUM – Een felle brand heeft zaterdagavond in Hilversum een aan de Oude Amersfoortseweg gelegen bedrijven-loods van 180 meter lang in de as gelegd. Bij de brand raakte een brandweerman gewond aan zijn been door een omvallende muur. Aanvankelijk leek de Hilversumse brandweer het vuur snel onder controle te hebben, maar later breidde het zicht plotseling uit naar de drukkerij, een opslag met oldtimers en een meubelhal. Die brandden volledig uit. Door de grote omvang van de vuurzee werd een tiental omwonenden naar een nabij gelegen school geëvacueerd en moest het treinverkeer langs het getroffen gebouw enige tijd worden gestremd. Volgens een woordvoerder van de politie loopt de schade in de miljoenen. De brand is vrijwel zeker aangestoken.