Politieman Iman Klaassen gedood bij gijzeling Hotel Vinkeveen

VINKEVEEN – Bij een gijzelingsactie in Vinkeveen is vanochtend de de 40-jarige Iman Klaassen, opperwachtmeester van de rijkspolitie, doodgeschoten. De politie heeft aan het begin van de middag twee mannen aangehouden die in Hotel Résidence in Vinkeveen waarschijnlijk twintig gasten en drie personeelsleden in gijzeling hadden gehouden. Een derde overvaller, die gewond was geraakt, had zich eerder overgegeven. De drie hadden tevoren een bank in Wilnis overvallen en werden door de politie achtervolgd. De overvaller die bij de achtervolging werd gewond, heeft zich direct nadat de drie het hotel waren binnengedrongen aan de politie overgegeven, zo heeft plaatsvervangend groepscommandant G. Turkesteen van de rijkspolitie Ronde Venen in Vinkeveen vanochtend bekendgemaakt.

Errol Kabak
Errol Kabak was een Nederlands crimineel. Kabak woonde in Amsterdam en was de leider van de “Monksbende”. Kabak werd diverse keren veroordeeld voor diefstal en geweldsmisdrijven, en zat enige tijd in de jeugdgevangenis waaruit hij wist te ontsnappen. Op 4 december 1992 schoot hij, na een mislukte bankoverval in Wilnis, de 40-jarige politiebrigadier opperwachtmeester Iman Klaassen dood tijdens een vuurgevecht in een hotel in Vinkeveen. Kabak werd veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf, maar wist in 1993 met 5 medegevangenen te ontsnappen uit de gevangenis van Sittard. In november van dat jaar werd hij bij verstek in hoger beroep veroordeeld tot levenslang. Kabak dook later op in Turkije waar hij werd gearresteerd wegens bezit en smokkel van drugs. In 1998 werd Kabak door een medegevangene in Istanboel vermoord.

Iman Klaassen is verslagen door de kracht van slechtheid, verslagen door kogels uit wapens van misdadigers. Als zijn dood geen gevolgen heeft voor de aanpak van de misdaad, dan is Iman werkelijk verslagen. Het onrecht mag niet zegevieren.
De vrouw van Iman Klaassen (Bron: AD, 3 december 2017)