Dode bij ongeval op A27

BLARICUM – Een 33-jarige inwoner van Sneek is vrijdag om het leven gekomen bij een ongeval op de Rijksweg A27 ter hoogte van de Stichtseweg in Blaricum. Twee mensen uit Nieuwegein raakten gewond.

Door onbekende oorzaak belandde de Friese automobilist in de rechts van de weg gelegen berm. Vijftig meter verder schoot de auto weer op de weg en belandde op de rijbaan voor het tegemoet komende verkeer. Op dat moment werd hij vol in de flank gereden door een 50- jarige inwoner van Nieuwegein. De ravage was enorm.

De man uit Sneek overleed ter plaatse aan zijn verwondingen, terwijl de bestuurder uit Nieuwegein zware kneuzingen opliep. Zijn 47-jarige echtgenote liep een gebroken schouder en een gebroken middenvoetsbeentje op. Zij zijn per ambulance overgebracht naar ziekenhuis Gooi Noord. De beide auto’s waren zo zwaar beschadigd dat ze door Dorrestijn moesten worden afgevoerd.