Gevonden jas volgens politie ‘zeer waarschijnlijk’ van vermiste Anne

HUIS TER HEIDE – Dinsdag aan het eind van de middag is er in een bos bij Huis ter Heide een jas gevonden. De jas is volgens politie ‘zeer waarschijnlijk’ van de vermiste Anne. Het bos langs de Amersfoortseweg is afgezet. Speurhonden en een helikopter zijn ingezet om eventuele andere sporen te vinden. De Forensische Opsporing onderzoeken de sporen waar de honden op aanslaan. Het onderzoek is de hele avond tot in de nacht doorgegaan. Vanmorgen vroeg is het onderzoek hervat en is ook het fietspad aan de Amersfoortseweg afgezet.

ANWB-route 115802
Eerder op de dag is er gezocht in een bosgebied ten westen van Soest, maar daar is vooralsnog niets gevonden. De politie heeft inmiddels wel meer gegevens over waar Anne’s telefoon vrijdagavond nog actief is geweest. Uit de gegevens maken we op dat Anne de ANWB-route 115802 heeft gereden van nummer 64 in Soest in de richting van De Bilt, op vrijdag tussen 19.00 en 20.30 uur. Zover nu bekend is de GSM van Anne rond 19.30 uur in de omgeving van het Berkenlaantje te Soest uit het netwerk gegaan.

fietsroute ANWB

Anne lijkt dus verder dan Baarn te zijn gefietst. Daarom wil de politie ook iedereen die bv. In Soest, Hilversum, De Bilt of de Lage en Hoge Vuursche of omgeving een beveiligingscamera bij zijn huis of bedrijf heeft hangen om hulp vragen. Staat die camera op straat gericht, dan wil ze al die mensen vragen hun beelden uit te kijken van vrijdagavond 29 september 17.00 tot 24.00 uur. Mocht u op de beelden iemand zien die misschien op Anne lijkt of op zo’n zelfde omafiets Old Dutch Batavus met rekje en handremmen en rode sticker rijdt, stuur die beelden dan direct naar de politie via live.politie.nl of bel nu 0800-6070.

De politie besteedde dinsdagavond in Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Al een klein uur later waren er 25 tips binnengekomen via de uitzending. Inmiddels staat de teller na de uitzending op 35 tips. Volgens de politie zit er een aantal tips tussen die de moeite waard zijn om verder uit te zoeken. De afgelopen dagen zijn in totaal al ruim 300 tips doorgegeven aan de politie.

Vorig artikelVrouw gewond na ongeval in Blaricum
Volgend artikelHonden dood door vergiftiging op Hoorneboegse Heide